Fiesta Tropical

 

Op 13 juli 2008 vond voor de achtste keer op de Grote Markt Fiesta Tropical plaats, het grootste multiculturele festival van Zuid-Limburg.

Hieronder de aankondiging van Fiesta Tropical 2008:

Fiesta Tropical presenteert op twee podia onder andere Divan Express, La Mancha, Rooth J. and the Zionyouth Crew (the best Belgian reggae 2007), Tupolev, Youssef El Mousaoui (Comedy), Egwu Oma Dance, Paul Koko en Breath of Heaven.

Naast de traditionele standen met organisaties voor ontwikkelingssamenwerking en integratie wordt dit jaar ook een multiculturele markt georganiseerd. Lokale en regionale verkopers zullen het publiek verrassen met een grote keuze aan lekkere exotische ingrediënten en gerechten.

Terwijl ouders kunnen genieten van een tropische cocktail in een Nicaraguaans decor kunnen de kinderen hun hart ophalen in de verschillende workshops, de speelstraat of in een groot spel over hun rechten als kind.

Dit festival wordt gratis aangeboden door het stadsbestuur, voor een multiculturele, duurzame en verdraagzame samenleving

Divan Express
brengt muziek vanuit het hart.
Muzikaal een warme, Bourgondische mengeling van Spaanse gitaren die via Doe Maar en Gainsbourg
in een western spelen en dit in hun eigen moedertaal. De naturel waarmee de Nederlandstalige teksten met hun muziek versmelten, getuigt van enige rijpheid die die van Divan nu al bezitten!
Neem plaats in je divan en laat je ongeforceerd leiden van hier naar overal en terug.

La Mancha – afgezegd wegens ziekte van de frontman - wordt vervangen door Proyección Latina.

Proyeccion Latina is een groep jonge, in Antwerpen wonende Zuid-Amerikanen, die Caribische muziek brengen met de ritmes van de salsa, de cumbia, de merengue en de Cubaanse muziek.

Dankzij de impact en de kracht van de gevarieerde ritmes, heeft Proyeccion Latina zich een plekje tussen de grootste namen van het genre weten te veroveren.

Rootman J. and the Zionyouth crew – The best Belgische reggae release 2007. De prachtige stem van John Bantou wedijvert met de bekendste reggeastemmen in de wereld, hierin begeleid door een schitterende groep van muzikanten. De aanwezigheid op Fiesta Tropical 2008 is de start van een indrukwekkende reeks optredens die hen o.a. brengt op Sfinks, Reggae Geel en Handzame. Maar frontman John vergeet niet waar zijn roots liggen --- Sint-Truiden!!

Youssef El Mousaoui, de eerste Vlaamse-Marokkaanse Standup comedian. Van zijn eerste solo show "100% legaal" zijn er al meer dan 20 voorstellingen uitverkocht. Zijn doel is om de eerste en leukste Marokkaanse 'stand up comedian en cabaretier' te zijn van Vlaanderen. Hij wil Vlaanderen het bewijs leveren dat Marokkanen ook van humor houden.

Breath of Heaven, een nieuwe sensatie geboren in Sint-Truiden. Breath of Heaven is een nieuw initiatief dat het koorgebeuren in Sint-Truiden en omstreken nieuw leven wil inblazen. Moderne gospel gebracht door een uitgebreid orkest en een groot koor. Dit alles in een professionele omkadering waar je je meteen thuis zal voelen. Je mag dit absoluut niet missen!!

Een aantal jongen bands en artiesten krijgen hun kans om zich te tonen.

Sacré la musique, dans en zang op Kongolese beats
Egwu Oma Dance met traditionele muziek uit West-Afrika

Gastoptreden van de lokale dansgroep Himalyan Society.

De fiesta tropical 2008 start met een salsa-initiatie om 12.00 uur !!

Fiesta Tropical is een organisatie van het stadsbestuur Sint-Truiden met medewerking van de Vlaamse Gemeenschap, de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) en het Nicaragua-comité.

Meer info:
Organisator Peter Dufaux, (0498/93.90.03)

Paginatype: