Fiesta Tropical 2004

 


Exotische muziek, eerlijke multiculturele hapjes en drankjes, zwoele dansen: dit zijn slechts enkele ingrediënten die de stad zullen omtoveren in een tropisch paradijs.

Heel wat multiculturele verenigingen en organisaties stellen er hun programma voor. Voor de kinderen is er een wereldspel, een sminkstand, springkasteel en een ballonwedstrijd.

We stellen er onze stedenband met Nueva Guinea, een stad in Nicaragua voor. Aan de hand van foto’s, voorwerpen, Nicaraguaanse dans en drankjes kan je kennis maken met het dagelijks leven in onze zusterstad Nueva Guinea.

Doorlopend:

Workshops, kinderanimatie, infostands, dans en muziek, wereldhapjes, muziek en dans met Los del Sol.

Programma vanaf 14.30 uur:

14.30: Proyeccion Latina
15.15: Nicarao
15.45: Proyeccion Latina
16.45: Nicarao
17.00: PerroZompopo
17.30: Pachuco 21
18.45: PerroZompopo
20.00: Ialma

Een organisatie van het stadsbestuur Sint-Truiden met medewerking van de Vlaamse Gemeenschap, de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS), het Nicaragua-comité en meerdere ngo’s.

 • Proyeccion Latina (Cuba/Puerto Rico)

  Proyeccion Latina is een jonge groep met in Antwerpen wonende Zuid-Amerikanen. De groep bestaat nu vijf jaar en ontstond uit de belangstelling voor de verschillende ritmes en muziekstijlen uit landen als Cuba, Puerto Rico, de Dominicaanse Republiek, Colombia … De ritmes van de salsa, de cumbia, de merengue en de Cubaanse muziek kennen wereldwijd een enorm succes. Proyeccion Latina wil aldus aan elk van die ritmes een eigen persoonlijkheid geven, zonder evenwel de oorsprong ervan te vergeten en brengt ook eigen composities.
  Proyeccion Latina trad de afgelopen drie jaar al op tijdens Fiesta Tropical. Ook dit jaar zal het optreden ongetwijfeld voor de nodige sfeer zorgen.

 • Nicarao (Nicaragua)

  De Nicaraguaanse groep Nicarao was ook vorig jaar reeds te gast in Sint-Truiden. De groep bestaat uit vier Nicaraguaanse danseressen die alle genres van traditionele en moderne Nicaraguaanse dans brengt. De groepsleden wonen op diverse plaatsen in Nederland.

 • Pachuco 21 (Mexico)

  In 1996 bracht Hector Islas met Pachuco 21 de cd 'Algo Diferente' uit. Algo diferente is Spaans voor 'iets anders'. En het is iets anders geworden. Ook op de volgende cd's brengen de muzikanten een aparte muziek. Hector Islas en Pachuco 21 spelen salsa op hun eigen manier. Dat doen ze met ritme, swing en een wervelende show. De salsa vermengen ze met jazz, funk en rock. Zo krijgen ze een eigen stijl. Elk optreden is een feest. Iedereen staat op de dansvloer. Elk jaar trekt de groep rond de wereld met de muziek van Latijns-Amerika. Hector zelf stond al op het podium met de grootste sterren uit de salsa. Zo speelde hij met Celia Cruz, Ruben Blades, Los Lobos, Irakere en vele andere grote namen.
  In 2002 en 2004 werkte zanger Hector Islas mee aan de CD van Helmut Lotti. Hij begeleidde Helmut Lotti tijdens diens Latino-tour.

 • PerroZompopo (Nicaragua)

  Voor de tweede achtereenvolgende keer verwelkomen wij een Nicaraguaanse band die de stedenband tussen Sint-Truiden en Nueva Guinea kleur zal geven. Vorig jaar zorgden Philip Montalban and the Liberation Band voor een Caraïbische sfeer op de Grote Markt.
  PerroZompopo is een jonge Nicaraguaanse band die met moderne popmuziek vooral een jong publiek zal aanspreken. Leadzanger Ramon Mejia en zijn begeleidingsband Perrozompopo zijn gevierde artiesten in Nicaragua en zullen ongetwijfeld één van de hoofdacts op Fiesta Tropical 2004 zijn.

 • Ialma (Galicië – Spanje)

  De zangeressen van Ialma verzamelen en bestuderen reeds geruime tijd de populaire liederen van hun voorouders uit Galicië, in Noord-West Spanje. Vandaag brengen zij ons dit repertorium in hun eigen persoonlijke stijl gaande van authentiek tot modern. De teksten en traditionele Galicische melodieën gaan wonderlijk goed samen met allerhande muziekstijlen als zigeunermuziek, flamenco en Latino.
  De traditionele Galicische muziekinstrumenten mengen zich wonderlijk wel met de accordeon, de gitaar, de contrabas, de viool, de Franse doedelzak, verschillende fluiten, de piano, de bugel en het slagwerk. Na een eerste album „Palabras darei“ in 2000 volgde er vele concerten. In 2002 kwam IALMA op de proppen met en nieuwe CD „Marmuladas“ (fluisteren, prevelen in het Nederlands). Ialma treedt op Fiesta Tropical op met vijf zangeressen en vijf muzikanten. Ze trachtten daarbij de Galicische wortels te behouden maar zich toch open te stellen voor “multiculturaliteit”.