Fiesta Latina 2009

NIEUW: Foto's van de slotdag!!! 

Foto's van deelnemende klassen

 Foto's van de bibliotheek en de voorwerpen!

 Hola hola...het fiesta latinaproject loopt!!

 van 20 april tot 5 juni 2009!!

Fiesta? Fiesta betekent FEEST in het Spaans.

Latina? Latina staat voor Latijns-Amerika, de regio waarin Nicaragua ligt.

Fiesta Latina is dus een Nicaraguaans feest!

 

 Wie? In Sint-Truiden zijn 17 klassen van het 4e leerjaar die deelnemen in 2009. Ongeveer 300 kinderen!

Waarom? Sinds 2002 heeft Sint-Truiden een bijzonder band met Nueva Guinea, een stad in het oosten van Nicaragua. (meer info vind je onder de kinderlink) Het is een vriendschapsband, in Midden-Amerika noemen ze dit ook wel een 'hermandad'. Via dit project willen we de kinderen in Sint-Truiden de kans geven om zich in te leven in het dagelijks leven van het tropisch warme Nicaragua.

Wanneer? Na de paasvakantie start het project. De leerkrachten krijgen dan alle nodige informatie om in de klas aan de slag te gaan. Het slotfeest vindt plaats op 4 en 5 juni, dan mogen ook ouders en andere geïnteresseerden een kijkje komen nemen!

Hoe? Na de opstart van het thema krijgt elke klas bezoek van Djapo met allerlei Nicaraguaanse voorwerpen, liedjes, dansjes en filmpjes. In de bibliotheek ontdekken de kinderen daarna de laatste geheimen van Nicaragua aan de hand van allerlei opdrachten. En dan? Dan komt het grote slotfeest! Alle klassen komen samen in het cultureel centrum, de kinderen kunnen zich die dag van hun beste kant laten zien in de workshops. Een waardige aflsuiter van een groots project! 

Terug naar menu