Fiesta Tropical - 2007

Op zondag 15 juli 2007 organiseert het stadsbestuur van Sint-Truiden voor de achtste keer het Wereldfeest. Voor het vierde opeenvolgende jaar staat dit feest in het teken van de stedenband tussen Sint-Truiden en Nueva Guinea (Nicaragua).

Op Fiesta Tropical krijg je een mix van Latijns-Amerikaanse, Afrikaanse, en Kaapverdische muziek, hapjes en drankjes uit alle hoeken van de wereld, kinderanimatie en veel informatie over ontwikkelingssamenwerking.

Fiesta Tropical

Op Fiesta Tropical staat de stedenband met Nueva Guinea, een stad in Nicaragua opnieuw centraal. Zo wordt ondermeer uitgelegd welke acties Sint-Truiden en Nueva Guinea het afgelopen jaar samen hebben gerealiseerd. Daarnaast vindt u er veel Latijns-Amerikaanse, Caraïbische, Kaapverdische en Afrikaanse muziek.

Bedoeling is om de bevolking van Sint-Truiden op een losse en aangename manier te informeren en sensibiliseren over ontwikkelingssamenwerking in het algemeen en over onze stedenband met Nueva Guinea in Nicaragua in het bijzonder.

Het middenplein van de Groenmarkt wordt omgebouwd tot een groot café Nueva Guinea, met hapjes, drankjes en coctails uit de zusterstad in Nicaragua. Met de opbrengst worden diverse sociale projecten in Nicaragua gesteund.

Verschillende verenigingen stellen hun werking rond ontwikkelingssamenwerking voor; aan diverse standen kan je proeven van traditionele drankjes en hapjes en er is heel wat kinderanimatie. Sint-Truiden wordt ondergedompeld in een Latijns-Amerikaanse sfeer en zoals steeds is de inkom op dit evenement gratis.

Meer info:
Organisator Peter Dufaux, schepen van ontwikkelingssamenwerking van Sint-Truiden (0498/93.90.03).
www.trudomundo.be

Een organisatie van het stadsbestuur Sint-Truiden met medewerking van de Vlaamse Gemeenschap, de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) en het Nicaragua-comité.

Programma

13.00: Conbucam-band
14.00: Sonbacan
15.25: La Nouvelle Flibuste
16.00: Tino Moreno and the Exotics
17.10: La Nouvelle Flibuste
17.45: Proyección Latina

Groepen

Conbucam-band

Deze muzikanten kwamen oorspronkelijk uit Congo, Burundi en Kameroen. Ze ontmoeten mekaar in de omgeving van Sint-Truiden en Zuid-Limburg en roepen nu samen de sfeer uit hun thuisland op.

Sonbacan (Latijns- en Zuid Amerika)

Sonbacan is de laatste jaren niet weg te slaan van de vele feestpodia in ons land. Deze band laat iedereen kennis maken met merengue, salsa, bolero, son en cumbia. De groep bestaat uit Zuid-Amerikaanse en Europese musici.

Hun meest recente CD heet “Salsa de la Casa” en bevat tal van herkenbare songs die op een totaal nieuwe manier worden gebracht. Wat dacht je van Ariba Flandres (Vlaanderen Boven) van Raymond van Groenewoud, Yo quireo ver el mundo (Ik wil de wereld zien) van Johan Verminnen, Anne van Clouseau en Que milagro de Mujer (Wat een wonder van een vrouw) van Stef Bos ?
Meer info: www.sonbacan.be

La Nouvelle Flibuste (Caraïben)

Nouvelle Flibuste brengt een mobiel spektakel met trommels, trompetten, saxen, trombones en dansers, vlaggendragers,… gebaseerd op de Caribische traditie en geïnspireerd op de Haitiaanse Vaccines en op de Mutwanga: ritmische muziek verwant aan de Cubaanse conga.

La Nouvelle Flibuste zorgt voor een mythische verbondenheid met de boekaniers en zeerovers die ooit van de Caraïben hun arendsnest maakten.
La Nouvelle Flibuste zal op de Groenmarkt voor de nodige animatie zorgen terwijl het hoofdpodium wordt klaargemaakt voor de volgende groep.

Tino Moreno & The Exotics (Kaapverdische eilanden)

Met zijn muziek en optredens, wil de Tino Moreno, de zanger van The Exotics meer bekendheid geven aan de muziek van de Kaapverdische eilanden. De meeste van zijn liedjes zijn eigen creaties met vaak een verborgen boodschap over de liefde, die hij op pittige soms poëtische wijze bezingt.

Zijn doel: mensen dichter bij elkaar brengen, door gewoon even alles te vergeten en de universele taal van dans, zang en muziek te spreken.
Vorig jaar kwam zijn eerste single uit: “Sexy Morena” by Tino Moreno en tijdens de zomer maakte hij een promo-reis naar de Kaapverdische eilanden voor de opname van een video-clip.

Het genre muziek dat The Exotics brengen varieert van Funana tot Coladeira, Zouk, Merengue, Cumbia, verweven met Latino en Brazilliaanse ritmes.
Meer info: www.the-exotics.be zie ook: http://www.the-exotics.be/fotos4.html

Proyección Latina (Cuba/Puerto Rico)

Proyeccion Latina is een groep met in Antwerpen wonende Zuid-Amerikanen. De groep bestaat nu acht jaar en ontstond uit de belangstelling voor de verschillende ritmes en muziekstijlen uit landen als Cuba, Puerto Rico, de Dominicaanse Republiek, Colombia …

De ritmes van de salsa, de cumbia, de merengue en de Cubaanse muziek kennen wereldwijd een enorm succes. Proyección Latina wil aldus aan elk van die ritmes een eigen persoonlijkheid geven, zonder evenwel de oorsprong ervan te vergeten en brengt ook eigen composities.

Proyeccion Latina trad in het verleden reeds vier keer met groot succes op tijdens Fiesta Tropical. Ook dit jaar zal hun optreden ongetwijfeld voor veel vuurwerk zorgen.

Paginatype: