You are hereNicaragua

Nicaragua

warning: Creating default object from empty value in /customers/e/1/7/trudomundo.be/httpd.www/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 34.

Nicaraguacomité sticky icon

De stedenband tussen Sint-Truiden en Nueva Guinea wordt begeleid door een groep vrijwilligers die zich heeft verenigd in een Nicaragua-comité.
Het comité werd opgericht in augustus 2002 en kreeg in 2006 het statuut van vzw.

Fiesta Tropical - 2007

Op zondag 15 juli 2007 organiseert het stadsbestuur van Sint-Truiden voor de achtste keer het Wereldfeest. Voor het vierde opeenvolgende jaar staat dit feest in het teken van de stedenband tussen Sint-Truiden en Nueva Guinea (Nicaragua).

Op Fiesta Tropical krijg je een mix van Latijns-Amerikaanse, Afrikaanse, en Kaapverdische muziek, hapjes en drankjes uit alle hoeken van de wereld, kinderanimatie en veel informatie over ontwikkelingssamenwerking.

Delegatie 3: juli 2004

In juli 2004 bezocht een delegatie van personen Sint-Truiden. De delegatie bestond uit vice-alcalde Jairo Ruben Largaespada, Elba Rivera (secretaris Asohdeng), Johanna Ortiz (schatbewaarder Asohdeng) en Octavio Mejia (hoofd jeugddienst).

Delegatie 2: november 2003

Tijdens de multiculturele dagen bezocht een tweede delegatie uit Nueva Guinea onze stad. Deze delegatie bestond uit: gemeenteraadslid Mario Baca, Asohdeng-secretaris Elba Rivera, Asohdeng-ondervoorzitter en bosingenieur en ambtenaar van het gemeentebestuur William Martinez. De delegatieleden traden in debat met inwoners van Sint-Truiden en verschillende klassen uit de Truiense middelbare scholen.

Delegatie 1: juni 2003

De eerste delegatie uit Nueva Guinea die een bezoek bracht aan Sint-Truiden bestond uit volgende zes personen: alcalde Ricardo Lopez Ruiz, secretaris van de gemeenteraad José Ramon Escoto, ambtenaar Walter Méjià, Asohdeng-voorzitster Modesta Gonzalez, stedenband-ambtenaar Marléne Amador en Asohdeng-lid Berdien Lageschaar.

Delegatie 3: maart 2004

In maart 2004 bracht een derde delegatie uit Sint-Truiden een bezoek aan Nueva Guinea. De delegatie bestond uit: Hilde Martens (voorzitster Gros), Chris Heeren (lid Nicaragua-comité), Riena Bamps (ambtenaar stedelijke bibliotheek Sint-Truiden) en Arlette Jonckheere (vertaalster en lid Nicaragua-comité).

Delegatie 2: december 2003

In december 2003 bracht een tweede delegatie een bezoek aan Nueva Guinea. De delegatie bestond uit schepen Peter Dufaux, ambtenaar Ine Derison, secretaris van de Gros Mathieu Neyens, lid van het Nicaragua-comité Christa Buntinx en tolk Debbie Vanwelkenhuysen.

Realisaties in Nueva Guinea

Jeugd, sport, bibliotheek en ontspanning

Gerechten

De Nicaraguaanse keuken is simpel. Zoals in de meeste Zuid-Amerikaanse landen bestaat een maaltijd in Nicaragua voornamelijk uit bonen, maïs, rijst, kaas en tortilla’s. Kip is erg populair, vooral omdat je dat in allerlei vormen kan eten (in de soep, gepaneerd, gegrild en gefrituurd).

Typisch inheemse gerechten als gallo pinto en quesillos , vind je veelal op straat in kraampjes. Gallo pinto bestaat uit rijst en bonen geserveerd met eieren. Quesillos zijn tortillas met kaas en uien. Ook aan vegetariërs wordt dus gedacht.